Οι χαμηλές αμοιβές είναι η βασική αιτία που δεν ανακάμπτει ουσιαστικά η οικονομία.

Ένας στους δύο Κύπριους αδυνατεί να ανταποκριθεί οικονομικά σε μια έκτακτη δαπάνη σύμφωνα με έκθεση της Eurostat δήλωσε  ο Οικονομικός Διευθυντής της Συμμαχίας Πολιτών Παναγιώτης Σαββίδης.

Ο κ. Σαββίδης απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο ρυθμός ανάπτυξης 3,5% δεν έχει επηρεάσει θετικά την καθημερινότητα των πολιτών, εξήγησε ότι οι χαμηλές αμοιβές είναι η βασική αιτία που δεν ανακάμπτει ουσιαστικά η οικονομία με αποτέλεσμα να μην περισσεύει εισόδημα για άλλες δραστηριότητες πέραν των απολύτως απαραιτήτων δαπανών.

Ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι ως Συμμαχία Πολιτών έχουν καταθέσει προτάσεις οι οποίες στοχεύουν στην καλυτέρευση των απολαβών των εργαζομένων αφού κάτι τέτοιο θα επηρεάσει θετικά την οικονομία τόσο σε αύξηση εισφορών προς τα ταμεία του κράτους όσο και στην αύξηση της κατανάλωσης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ