Τα δικαιώματα των εργαζομένων υπέστησαν επίθεση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης
- Published Date
Τα δικαιώματα των εργαζομένων υπέστησαν επίθεση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δήλωσε ο Επαρχιακός Γραμματέας Ξενοδοχουπαλλήλων ΠΕΟ Νίκος Σαββίδης.
Ο κ. Σαββίδης αναφερόμενος ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία είπε ότι εξαιτίας και της εισόδου των κοινοτικών δημιουργήθηκαν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων ενώ καταστρατηγήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις.
Η ΠΕΟ με αφορμή και την εργατική Πρωτομαγιά επιδιώκει την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είτε αυτοί είναι Κύπριοι είτε είναι κοινοτικοί.
Ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι ο νεοφιλελευθερισμός που επικρατεί στην Ευρώπη δυστυχώς έχει επηρεάσει αρνητικά το εργατικό κίνημα για να προσθέσει ότι η Συνδικαλιστική Οργάνωση της ΠΕΟ θα διεκδικήσει δυναμικά την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ήδη είπε ο κ. Σαββίδης έχουμε αποστείλει επιστολές σε ξενοδοχεία εφιστώντας τους την προσοχή στην τήρηση της συλλογικής σύμβασης, και όπου διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν παραβιάσεις θα προχωρήσουμε σε επίσημες καταγγελίες ενώ δεν αποκλείεται και η λήψη δυναμικών μέτρων.
ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ
