Να επισπεύσουν τα έργα
- Published Date
Νέα τραγωδία στην παραλία της περιοχής Τάφοι των Βασιλέων όπου την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκαν τα σχεδία για την δημιουργία κυματοθραυστών που αναμένεται να αναχαιτίσουν τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα της περιοχής προστατεύοντας τους λουόμενους .
Το νέο θύμα είναι ο Αλεξάντερ Ρατσιενκο 61 ετών που βρισκόταν στην Κύπρο για διακοπές με την σύζυγο του και τον 10χρονο γιο τους.
Λουόμενοι εντόπισαν τον 61χρόνο να επιπλέει αναίσθητος στη θάλασσα αργά χθες το απόγευμα μετά που ολοκλήρωσε την εργασία του ο ναυαγοσώστης που τοποθετήθηκε από γειτονικό ξενοδοχείο αν και η παραλία δεν χαρακτηρίζεται παραλία λουομένων και συνεπώς δεν επιτηρείται.
Ο άτυχος άνδρας ήταν ήδη νεκρός μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου του και του 10χρόνου αγοριού τους οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω στην παραλία.
Η συγκεκριμένη παραλία φέρει προειδοποιητικές πινακίδες σε πέντε γλώσσες για την επικινδυνότητα της και σε αυτήν έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι πνιγμοί παγκυπρίως.
Ο πρόεδρος της επιτροπής παραλιών του Δήμου Πάφου Ανδρέας Χρυσάνθου ζήτησε από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων όπως επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίηση των σχεδίων προστασίας της παραλίας στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων, μετά και το νέο περιστατικό.
Σύμφωνα με την μελέτη ολόκληρου του βορειοδυτικού παραλιακού μετώπου της Πάφου, μέρος του οποίου είναι και η συγκεκριμένη παραλία, στην συγκεκριμένη περιοχή προβλέπεται η δημιουργία κυματοθραυστών που αναμένεται να προστατεύσουν τους λουόμενους από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα της περιοχής .
Το κόστος του έργου για το συγκεκριμένο τμήμα υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Στη μελέτη για την προστασία και βελτίωση της ακτής του βορειοδυτικού παραλιακού μετώπου Πάφου που ξεκινά από την περιοχή του Φάρου και εκτείνεται μέχρι το Ακρωτήριο Δρέπανο στην Πεγεια συνολικού μήκους ακτής 25 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονται υποθαλάσσια έργα με κυματοθραύστες, παρεμβάσεις στα άκρα των παραλίων ενώ δημιουργούνται οι προϋποθέσεις καθαρών νερών με την ανακύκλωση του νερού.
ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ
