Ειδήσεις
από ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΦΟΣ
Published: Φεβρουάριος 24, 2010
Print    Email

Το διάταγμα που εξέδωσε ο υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Πασχαλίδης για  καθορισμό ανώτατων λιανικών τιμών στα τρία βασικά καύσιμα, με άμεση ισχύ, χαιρέτισε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας.


Ωστόσο τόνισε οι καταναλωτές παγιδεύτηκαν με αυτή την υπόθεση οι οποίοι έτρεξαν  από νωρίς  να εφοδιαστούν με καύσιμα πληρώνοντας στην τιμή που είχαν προηγουμένως αφού τα πλείστα πρατήρια δεν είχαν συμμορφωθεί είπε με το διάταγμα ανώτατων λιανικών τιμών.


Ο κ. Σαρικας σημείωσε παράλληλα ότι το υπουργείο εμπορίου έχει κάνει σωστή  προεργασία και έχει θέσει σωστούς στόχους επισημαίνοντας ότι οι εταιρείες με τα τεραστία κέρδη θα πρέπει να επωμισθούν τις επιπτώσεις ενός τέτοιου διατάγματος  και όχι όπως είπε  να ταλαιπωρούνται οικονομικά μόνο οι πρατηριούχοι.


Ο Φειδίας Σαρίκας ανέφερε ακόμη ότι σήμερα αναμένεται να δοθούν  διευκρινίσεις από το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να αποδειχθεί ότι σωστά παρένεβη ενώ  αναμένεται και απάντηση από τον ίδιο τον υπουργό για το κατά πόσον η μείωση αυτή θα αφαιρεθει από τα κέρδη των πρατηριούχων ή από τα κέρδη των εταιρειών.


Το βέβαιο κατέληξε είναι ότι  οι καταναλωτές πληρώσανε την νύμφη λόγω  βεβιασμένης ενέργειας και σκόπιμης προσπάθειας των πρατηριούχων για  να αδειάσουν τα ντεπόζιτα τους.