Στην Κύπρο εκπρόσωποι του επενδυτικού ταμείου του Κουβέιτ

Τις προοπτικές επενδύσεων σε μεγάλα έργα θα διερευνήσουν εκπρόσωποι του επενδυτικού ταμείου του Κουβέιτ οι οποίοι φθάνουν απόψε στην Κύπρο και αύριο θα έχουν σειρά επαφών.

Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι ενδιαφέρονται κυρίως για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα και ειδικότερα στη δημιουργία γηπέδων γκολφ. Ενδιαφέρον επιδεικνύουν και για ημικρατικούς οργανισμούς οι οποίοι οδεύουν προς αποκρατικοποίηση.

Θα ζητήσουν επίσης λεπτομερέστερη ενημέρωση για το φορολογικό καθεστώς της Κύπρου, την επενδυτική πολιτική του κράτους και το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ξένες επενδύσεις.

Οι επενδυτές από το Κουβέιτ θα παρακαθίσουν αύριο σε γεύμα εργασίας που θα τους παραθέσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος θα τους ενημερώσει για τις ευκαιρίες που παρέχει η Κύπρος για επενδύσεις στον δημόσιο τομέα.

Θα αναπτύξει επίσης τις επιλογές που παρέχει η Κύπρος σε ό,τι αφορά τους ημικρατικούς οργανισμούς, τον ενεργειακό και τραπεζικό τομέα. Στο γεύμα θα παραστούν και εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων.

Σημαντική χαρακτηρίζεται η διαβούλευση των Κουβετιανών με τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων στην οποία θα ενημερωθούν για τις επενδυτικές πρωτοβουλίες στον ιδιωτικό τομέα.

Η επίσκεψη των επενδυτών γίνεται 6 μήνες μετά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κουβέιτ και χαρακτηρίζεται διερευνητικού χαρακτήρα.

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=262736&-V=articles