Εντατικές προσπάθειες από την επιτροπή υγείας

Ο πρόεδρος της επιτροπής υγείας και καθαριότητας του δήμου Πάφου Δρ. Φυλακτης Κων/δης δήλωσε ότι παρόλο που τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης και της εφαρμογής του προγράμματος από πόρτα σε πόρτα δεν είναι πλήρως ικανοποιητικά εντούτοις έγινε μια αρχή στα αποτελέσματα της οποία επενδύει ο δήμος προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα.

Ο κ.Κων/δης ανέφερε ότι η προσπάθεια καλύτερης διαφώτισης των δημοτών θα συνεχιστεί μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και μέσα από την αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων. Σε σχέση με την αποκομιδή των σκυβάλων σημείωσε ότι συνεχίζεται η αποκομιδή τρεις φορές την εβδομάδα πλέον ενώ στις τουριστικές περιοχές γίνεται καθημερινά ακόμη και τις Κυριακές προκειμένου η Πάφος να έχει το πρόσωπο που της ταιριάζει και το οποίο αναμένουν οι χιλιάδες περιηγητές που την επισκέπτονται.

Για τα θέματα της καταπολέμησης των κουνουπιών και των τρωκτικών ο Φυλακτης Κων/δης κάλεσε τους δημότες να συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες αποστραγγίζοντας λιμνάζοντα νερά στους κήπους τους και καθαρίζοντας τους δικούς τους χώρους.

Για την υγειονομική υπηρεσία του δήμου Πάφου η οποία παρουσιάζει προβλήματα στελέχωσης ο Φυλακτης Κων/δης τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή και εκπροσώπων των υγειονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι καλύτερης συνέργειας και συνεργασίας στην δημαρχούμενη περιοχή.

Ο στόχος, κατέληξε, είναι να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αξιοποιώντας στον μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό τις δυνατότητες της υγειονομικής υπηρεσίας του δήμου η οποία μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα αναβαθμιστεί.

RADIO PAFOS