Αρχίζει το 5ο λαογραφικό τριήμερο Κτήματος – Πάφος 2017.

Αρχίζει από σήμερα και ολοκληρώνεται το Σάββατο το 5ο λαογραφικό τριήμερο Κτήματος στο Χάνι του Ιμπραήμ.

Το φεστιβάλ αρχίζει σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου και ώρα 20.30 το βράδυ με θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Φωσηθοι η οποία παρουσιάζει την κυπριακή κωμωδία της Κρίστιας Παντελή, «Οι γεναίτζες του μουχτάρη».

Μία ξεκαρδιστική κωμωδία κατάλληλη για όλη την οικογένεια, γεμάτη γέλιο και ευτράπελα που διαδραματίζεται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλίππου, τεχνική επιμέλεια του Ανδρέα Χριστοδούλου και ηχοληψία του Χριστόδουλου Αχιλλέως.

Στο θεατρικό παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Ρίκκος Παφίτης, Ξένια Κατσουνωτού, Μαργαρίτα Παντελή, Στάλω Στυλιανού, Γιώργος Θεοχάρους, Μιχαήλ Στυλιανού, Κρίστια Παντελή, Πέτρος Φιλίππου.

Αύριο Παρασκευή εκτός από το τελετουργικό της επίσημης έναρξης θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί κυπριακοί χοροί, γεωργιανοί χοροί και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και τέλος κυπριακό γλέντι από το μουσικό σχήμα του Ομίλου Κτήμα.

Παράλληλα με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα λειτουργήσουν έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακών αντικειμένων, παρουσίαση παραδοσιακών επαγγελμάτων, εδεσμάτων, βοτάνων και κρασιών.

Είσοδος ελεύθερη