Βιώσιμη αναδιάρθρωση.

Οι δανειολήπτες που παίρνουν επιστολές από την Τράπεζα ειδικά αυτές που είναι με επισήμανση τύπου Θ ή Ι θα πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν ώστε να μην οδηγηθεί η περιουσία τους σε εκποίηση δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών Κώστας Μελάς.

Ο κ. Μελάς τόνισε ότι η απάντηση στα ΜΕΔ δεν είναι ούτε η πακετοποίηση, ούτε η πώληση, ούτε η εκποίηση αλλά η βιώσιμη αναδιάρθρωση.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Χρηματο-Οικονομικού Επιτρόπου για τις ευθύνες της Κεντρικής Τράπεζας η οποία απέτυχε να εποπτεύσει σωστά τις τράπεζες δήλωσε ότι συμμερίζεται την άποψη του κ.Ιωάννου και παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν τα εργαλεία με τα οποία η Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να υποβοηθήσει ώστε να γίνονται βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Μελάς είπε ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση αφού οι δανειολήπτες δεν αντέχουν άλλη πίεση.

Παράλληλα εξέφρασε και την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες δηλώσεις Ταγιάνι ότι τα ΜΕΔ θα πρέπει να φύγουν από τους τεχνοκράτες και την ΕΚΤ και να περάσουν στην δικαιοδοσία του Ευρωκοινοβουλίου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ