Να μην δρουν με γνώμονα μόνο το οικονομικό συμφέρον αλλά πρωτίστως το εθνικό.

Το διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε στον Περσικό Κόλπο με αποκλεισμό του Κατάρ από 4 χώρες του Κόλπου και την Αίγυπτο φέρνει στο προσκήνιο ένα ευαίσθητο ζήτημα για την Κύπρο αφού η Κατάρ Πετρόλιουμ είναι μια από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή ΑΟΖ δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη.

Ο κ. Γεάδη εξήγησε ότι η Κατάρ Πετρόλιουμ είναι κρατική εταιρεία και πρόσθεσε ότι το Κατάρ διατηρεί άριστες σχέσεις με την Τουρκία όπως άλλωστε διεφάνη από την τροπή που πήραν οι εξελίξεις μετά τον αποκλεισμό της χώρας και την σπουδή της Τουρκίας να υπερασπιστεί το Κατάρ.

Ταυτόχρονα με σημερινό δημοσίευμα το Τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε και την αποστολή Τουρκικού στρατού στη χώρα προς ενίσχυση.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο επεσήμανε ο κ. Γεάδης αφού μια από τις χώρες που διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ είναι η Αίγυπτος με την οποία αφενός μεν έχουμε κοινά συμφέροντα, αφετέρου την θέλουμε ως σύμμαχο.

Καταλήγοντας ο κ. Γεάδη είπε ότι η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών θα έπρεπε να προβαίνουν σε βαθύτερες αναλύσεις και εξέταση όλων των γεωπολιτικών δεδομένων και να μην δρουν με γνώμονα μόνο το οικονομικό συμφέρον αλλά πρωτίστως το εθνικό.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ