Οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν περιθώρια εξέλιξης.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι οι εργασιακές συμβάσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων παραμένουν οι αμετάβλητες ακόμη και εάν ένα ξενοδοχείο περάσει στη διαχείριση της τράπεζας και κατόπιν πωληθεί δήλωσε ο Υπεύθυνος Γραφείου της ΔΕΟΚ Πάφου Ανδρέας Κτώρου.

Ο κ. Κτώρου εξήγησε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εκείνο που έγινε είναι ο νέος ιδιοκτήτης να κλείσει το ξενοδοχείο για ανακαίνιση και να βγάλει το προσωπικό πλεονάζον αντικαθιστώντας το με προσωπικό χαμηλότερων απολαβών και προσωπικό που εργοδοτείται με προσωπικά συμβόλαια.

Ο κ. Κτώρου πρόσθεσε ότι για να μπορέσει να σταματήσει το καθεστώς εργοδότησης με προσωπικά συμβόλαια θα πρέπει το υπουργείο εργασίας να θεσπίσει νομοθεσία με την οποία θα καθορίζεται ο κατώτατος μισθός ενώ θα πρέπει να ενισχυθεί και η εποπτεία.

Καταλήγοντας ο κ. Κτώρου είπε ότι παρόλο που πέρυσι έγιναν θετικά βήματα για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων που έχασαν οι εργαζόμενοι κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης εντούτοις οι ξενοδόχοι δεν δίνουν κίνητρα στο προσωπικό να θέλει να εργαστεί στην ξενοδοχειακή βιομηχανία αφού οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν περιθώρια εξέλιξης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ