Δεν πράττει όσο θα έπρεπε.

Το Κίνημα για τα Ζώα αγωνίζεται καθημερινά για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και για την ευημερία των ζώων και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην φέρει ενώπιον των αρχών και να ζητήσει την σύλληψη όσων ευθύνονται για την αποτρόπαιη κίνηση θανάτωσης των αλεπούδων, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Κυριάκου.

Ο κ. Κυριάκου εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Θήρας τονίζοντας ότι δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας.

Πρόσθεσε ότι η Υπηρεσία Θήρας θα μπορούσε με επιστημονικά μέσα να ελέγξει την αύξηση του είδους κάτι το οποίο δεν έπραξε.

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι η συρρίκνωση των βιότοπων και η συνεχής μετατροπή των τεμαχίων γης σε οικισμούς έχει ωθήσει αυτά τα είδη ζώων να μην έχουν μέρος να κατοικήσουν με αποτέλεσμα να έρχονται κοντά σε σπίτια και κτηνοτροφικά υποστατικά για εξεύρεση τροφής.

Ο κ. Κυριάκου καταλήγοντας εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί η Επίτροπος Περιβάλλοντος όπως είπε δεν πράττει όσο θα έπρεπε να κάνει για προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ