Ιατρικο συνεδριο στην Παφο

Η Πάφος είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο συνέδριο Γνωστικής Ψυχολογίας στην Ευρώπη.

Πρόκειται για το 19ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Γνωστικής Ψυχολογίας,το οποίο θα διεξαχθεί από τις 17 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείοAzia Resort & Spa.

Το συνέδριο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από το 1985 σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης και μέσα από ομιλίες, συμπόσια, συζητήσεις και αναρτημένες εργασίες παρουσιάζονται οι σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα της Γνωστικής Ψυχολογίας, αλλά και σε συναφείς σε αυτήν κλάδους, όπως για παράδειγμα η Αναπτυξιακή, Κλινική, Εκπαιδευτική και Κοινωνική Ψυχολογία, η Γνωστική Επιστήμη, η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Νευροεπιστήμη.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ερευνών σε τομείς όπως η Εργασιακή Μνήμη, ο Γνωστικός Έλεγχος, η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία και η Συνειρμική Μάθηση, μέσα από τις εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών.

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται η παρουσία στο συνέδριο τεσσάρων κορυφαίων επιστημόνων, οι οποίοι έχουν προσκληθεί για να παρουσιάσουν εισηγήσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για τους Καθηγητές John Duncan από το University of Cambridge της Zaira Cattaneo Ερευνήτρια Νευροεπιστήμης από το Πανεπιστήμιο Milano-Bicocca), Νίκο Λογοθέτη (Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιολογικής Κυβερνητικής Max Planck Γερμανίας) και Peter Hagoort (Διευθυντή του Ινστιτούτου Ψυχογλωσσολογίας Max Planck Ολλανδίας).

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει επίσης 23 συμπόσια με εισηγητές διακεκριμένους ερευνητές και καθηγητές από διάφορες χώρες.

Ένα εκ των συμποσίων διοργανώνεται σε συνεργασία με το Psychonomic Society των Η.Π.Α και περιλαμβάνει ως προσκεκλημένους ομιλητές 6 κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα της Εργαζόμενης Μνήμης από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Το συνέδριο, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη, διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα παρακολουθήσουν πέραν των 750 ατόμων – επιστήμονες, καθηγητές, επαγγελματίες στον τομέα της ψυχικής υγείας, καθώς επίσης και φοιτητές ψυχολογίας.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 στις 16:00, στην αίθουσα «Ακάμας» του ξενοδοχείου Azia.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ