Υπόθεση Αξιόγραφα

Η Γενική Εισαγγελία , στο παρόν στάδιο , δεν θα αναμειχτεί στην ιδιωτική ποινική υπόθεση έκδοσης και ανάθεσης των αξιογράφων αναμένοντας την ολοκλήρωση των ερευνών .

Αυτό ανέφερε στο δικαστήριο η εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα της δημοκρατίας Ξένια Ξενοφώντος προσθέτοντας ότι η εν λογω διερεύνηση της υπόθεσης υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 2 μηνών οπότε και ο Γενικός Εισαγγελέας θα είναι σε θέση να αποφασίσει κατά πόσον θα υιοθετήσει την υπόθεση και θα διευρύνει τις κατηγορίες και τους κατηγορούμενους ή αν θα την εντάξει σε νέα υπόθεση που θα καταχωρηθεί ή αν θα την αφήσει να συνεχίσει ως έχει.

Ο δικηγόρος του προπονούμενου Κωστας Μελάς ζήτησε δίμηνη αναβολή της υπόθεσης ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Οι δικηγόροι της λαϊκής τράπεζας , δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα του δικηγόρου του παραπονούμενου ενώ αντίθετα οι δικηγόροι των Βγενόπουλου , Μπουλούτα και Κουννή , έφεραν ένσταση ισχυριζόμενοι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πελατών τους για δίκαιη δίκη εντός εύλογου χρόνου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να δώσει άλλη αναβολή καθώς με βάση τα δεδομένα που έχει ενώπιων του θεωρεί πως το δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετείτο αν παρέμενε σε εκκρεμότητα η υπόθεση για άλλους δυο μήνες. Ως εκ τούτου διέταξε όπως ακουστούν προδικαστικές ενστάσεις των Βγενόπουλου και Μπουλούτα στις 21 Οκτωβρίου στις 8 και 30 το πρωί.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός οτι το δικαστήριο επέτρεψε στο Ελλαδίτη δικηγόρο του Βγενόπουλου να αγορεύσει συμπληρωματικά στα όσα είχε αναφέρει ο Κύπριος δικηγόρος του Ανδρέας Γιωρκατζης .

Επίσης αξιοσημείωτο ήταν ότι προκλήθηκαν διαξιφισμοί μεταξύ των δικηγόρων για την ημερομηνία ορισμού της υπόθεσης .

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ