Ο Γ.Ομήρου στο Ραδιο Παφος

Ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει και για τους άλλους τρεις δήμους της επαρχίας Πάφου ανάλογη πρωτοβουλία με αυτή που ανέλαβε για τον δήμο Πάφου προωθώντας τα διάφορα αιτήματα της τοπικής αρχής Πάφου ενόψει μάλιστα και της ανάληψης του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.

Στην συνέντευξη του που παραχώρησε στους ραδιοθαλάμους του ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ στο πλαισιο της εκπομπής Καλημερα Πάφος 9.00-10.00 το πρωι της δευτερας 20 ιανουαρίου , ο Γιαννάκης Όμηρου υπέδειξε ότι η συνάντηση στην Βουλή έγινε μετά από αίτημα του δήμου Πάφου χαρακτηρίζοντας θετική την προσέγγιση των διαφόρων αξιωματούχων του κράτους που συμμετείχαν.

Ο Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι θα ακολουθησει συνάντηση και με τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών αναλαμβάνοντας την δέσμευση να συγκαλέσει ανάλογη σύσκεψη για προβλήματα που απασχολούν και τους άλλους τρεις δήμους της επαρχίας Πάφου.

Κυπριακό Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Ομήρου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει έναρξη διαπραγματεύσεων χωρίς να αποδεχθεί η τουρκική πλευρά τη μια και μόνη κυριαρχία και τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταχθηκε επίσης υπέρ της συζήτησης και διαμόρφωσης στο εθνικό συμβούλιο μιας ξεκάθαρης εθνικής στρατηγικής που θα λαμβάνει υποψιν τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή.

Οικονομικό έγκλημα Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η ΕΔΕΚ θα επιμείνει μέχρι τέλους στην πλήρη διερεύνηση των αιτίων και των αιτιατών της οικονομικής τραγωδίας και στην αυστηρή τιμωρία των ενόχων.

Χωρίς την τιμωρία τους, κατέληξε κινδυνεύουν να καταρρεύσουν οι δομές του κράτους και της κοινωνίας. Διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συμφιλιωθεί με την ατιμωρησία.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ