Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στη Πάφο.

Ικανοποιητική χαρακτήρισε την εικόνα που αντίκρισε στο αεροδρόμιο Πάφου η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Πάφο, αλλά και από την επίσκεψη της στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η κ. Γιολίτη ανέφερε πως σήμερα επισκέφτηκε το αεροδρόμιο Πάφου για να ελέγξει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και των πρωτοκόλλων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο αεροδρόμιο Πάφου, η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως συναντήθηκε με τον υπεύθυνο της διαχειρίστριας εταιρείας της Hermes Airport, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός μεταξύ της Αστυνομίας και της διαχειρίστριας εταιρείας για την τήρηση των μέτρων.

Ήταν είπε, "πολύ ικανοποιητική η εικόνα που συναντήσαμε στο αεροδρόμιο Πάφου".

Ακολούθησε, όπως ανέφερε, η επίσκεψή της στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου όπου συζήτησαν μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Πενταρά και την ομάδα του, όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου και οι υπόλοιπες επαρχίες, όπως το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά, οδική ασφάλεια και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται όλα αυτά τα προβλήματα.

Είπε ακόμη πως ένα θέμα που είναι ιδιαίτερο για την Πάφο είναι η καλύτερη εφαρμογή της αρχής της επικουρικότητας, δηλαδή να παίρνονται οι αποφάσεις πιο κοντά στον πολίτη που αφορούν.

Για παράδειγμα η Υπουργός αναφέρθηκε στην έλλειψη ιατροδικαστή και χώρου ασφαλούς νοσηλείας στην Πάφο που δημιουργεί, όπως είπε, θέμα για την Αστυνομία Πάφου και είναι ένα από τα θέματα τα οποία θα εξετάσουν, ούτως ώστε και η Πάφος να μπορεί να χειρίζεται η ίδια τις δικές της υποθέσεις.

Σε καραντίνα η γυναίκα από τις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.

Σε σχέση με την υπόθεση γυναίκας με κορωνοϊό που ήρθε από τις ΗΠΑ, η κ. Γιολίτη είπε πως λαμβάνονται καταθέσεις, συνεχίζεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα, ενώ η ίδια βρίσκεται σε καραντίνα.

Επιπρόσθετα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανέφερε πως όπου υπάρχουν ευθύνες στην υπόθεση αυτή θα αποδοθούν.

Ερωτηθείσα για το έργο που επιτελεί η αστυνομική διεύθυνση Πάφου, η κ. Γιολίτη απήντησε πως η Αστυνομία, γενικά στην Κύπρο επιτελεί ένα πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο.

Σε σχέση με την Επαρχία Πάφου είπε πως με το προσωπικό που διαθέτει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ειδικά με τα θέματα του κορωνοϊού που έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα, η ίδια μένει πολύ ικανοποιημένη.