Νέα δεδομένα για τον τουρισμό-Στη λίστα χωρών από την 1η Αυγούστου υπό όρους η Αγγλία.

Η έναρξη πτήσεων από την Αγγλία από την 1η Αυγούστου, εάν διατηρήσει την ίδια καλή επιδημιολογική εικόνα, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη, μεταξύ των αρμόδιων υπουργών και της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ανασκόπηση μιας σειράς ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και της κατάστασης στα αεροδρόμια και των πτήσεων από το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε όπως το Ισραήλ και η Ρωσία παραμείνουν στις κατηγορίες που ήδη βρίσκονται, μέχρι να αλλάξουν οι επιδημιολογικοί τους δείκτες.

Ωστόσο, στη σύσκεψη αποφασίστηκε πως με βάση τα σημερινά δεδομένα στην Αγγλία κι εάν εξακολουθήσει να παρατηρείται η ίδια καλή εικόνα, από την 1η Αυγούστου θα καταταχθεί στην κατηγορία Β.

Οι επιβάτες πτήσεων από την κατηγορία Β, πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Όσον αφορά στα οδοφράγματα η κατάσταση ήταν τέτοια που δεν θα αλλάξει το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Επίσης έχει αποφασιστεί όπως επαναξιολογηθούν όλα τα πρωτόκολλα διότι έγιναν με βάση τα δεδομένα πριν ένα μήνα και όπου υπάρχει στρέβλωση ή βελτιώσεις να γίνει μια πρόταση μέχρι την Τετάρτη Μάλιστα έγινε εισήγηση από τον καθηγητή Κωστρίκη, όπως αυξηθούν ουσιαστικά και χωρίς επιπλέον κόστος τα τεστ στα αεροδρόμια.

«Θα μπούμε με μια συζήτηση με τα εργαστήρια στα αεροδρόμια ώστε να προχωρήσουμε και με αυτή την τακτική», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.