Πήρε φωτιά το 1433.

Τεράστιος ο όγκος κλήσεων που δέχεται καθημερινά η γραμμή του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τα επιδόματα Κατειλημμένες γραμμές και αναπάντητες κλήσεις από το 1433 αναφέρουν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εργασίας ώστε να πάρουν απαντήσεις σε ερωτήματα τους σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Αρκετοί πολίτες αναφέρουν πως μάταια προσπαθούν να βρουν γραμμή στο 1433 – ενώ παράλληλα το Υπουργείο ψάχνει λύσεις ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει το κοινό, λόγω των χιλιάδων κλήσεων που δέχεται καθημερινά.

Ένας τεράστιος όγκος κλήσεων που το προσωπικό του Υπουργείου όπως είναι λογικό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άμεσα.

Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις ούτως ώστε το κέντρο να λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε το νεότερο.

Να σημειώσουμε πως το τηλεφωνικό κέντρο 1433 λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 08:00 μέχρι τις 18:00.

Για τη λειτουργία του τα Σαββατοκυρίακα – κάτι το οποίο βρισκόταν στα πλάνα του Υπουργείου εξ αρχής – δεν έχει ανακοινωθεί κάτι.

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Υπουργείο Από την πλευρά του το Υπουργείο προτείνει παράλληλα και άλλους τρόπους επικοινωνίας για όσους πολίτες χρειάζονται απαντήσεις και δεν βρίσκονται στα «πιο συχνά ερωτήματα για τα μέτρα», επικοινωνώντας με το Υπουργείο είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Μάλιστα οι πολίτες μπορούν να βρουν το Υπουργείο τόσο στο Facebook, όσο και στο Twitter.

Επίσης επισημαίνεται ότι τόσο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

( www.mlsi.gov.cy ),

όσο και στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών

( www.pio.gov.cy/coronavirus )

βρίσκονται απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα για τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίες θα επικαιροποιούνται τακτικά.