Νέα προσφυγή Μιχαηλίδη για την 56η έδρα.

Δεν το βάζει κάτω ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ και νυν Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, καθώς συνεχίζει να διεκδικεί διά της δικαστικής οδού τη… βασανισμένη 56η έδρα της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα αυτό χρονολογείται από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, όταν η Ελένη Θεοχάρους αποφάσισε να μην καταλάβει την έδρα της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό, ώστε να κρατήσει αυτήν στην Ευρωβουλή και, στην απουσία σαφούς καθοδήγησης από τον νόμο, ως προς το τι πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, η έδρα δόθηκε στον Γιώργο Παπαδόπουλο, αφού κρίθηκε ότι ανήκε στην Αλληλεγγύη.

Έκτοτε, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ήταν επιλαχών στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, ξεκίνησε μία δικαστική διαμάχη, που οδήγησε σε ένα πινγκ-πονγκ μεταξύ Βουλής και Ανωτάτου Δικαστηρίου, με τον κ. Παπαδόπουλο να φεύγει και να επιστρέφει στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Η εντύπωση που υπήρχε ήταν πως το ζήτημα επιλύθηκε διά παντός, όταν στις 27 Σεπτεμβρίου του 2019, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ομόφωνα τροποποίησε το Σύνταγμα, ώστε να συμπληρωθεί το συνταγματικό κενό που εντοπίστηκε.

Όπως, ωστόσο, δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης, σε ραδιοφωνική εκπομπή του «Active», ο ίδιος συνεχίζει να αισθάνεται ότι αδικήθηκε κατάφορα από αυτή τη διαδικασία.

«Δεν μπορώ να τα παρατήσω.

Το δήλωσα ξανά, το θέμα δεν είναι καθόλου μα καθόλου προσωπικό με τον κ. Παπαδόπουλο.

Θεωρώ ως αντισυνταγματική την τροποποίηση της Βουλής και έτσι, μαζί με τους νομικούς μου συμβούλους, έχουμε ήδη προσβάλει τον νόμο».

Ανέφερε, επιπλέον, ότι η άλλη πλευρά έχει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου για να υποβάλει τις θέσεις της.